WordPress bericht en pagina revisies uitschakelen

Iedere keer als u een bericht of pagina bijwerkt wordt er automatisch een revisie opgeslagen in de database. Een revisie is een volledige back-up van uw bericht of pagina.

Er is een “WordPress mythe” dat het opslaan van meerdere revisies uw website zal vertragen. Dit is niet waar. WordPress gaat hier slim mee om door revisies te negeren tijdens het laden van uw website. Qua snelheid merkt u er dus niets van.

Revisies nemen echter ruimte in beslag in uw WordPress database. Als uw WordPress website bestaat uit honderden berichten zullen er dus honderden, of wellicht duizenden revisies opgeslagen worden in de database. Het aantal revisies stijgt met name sterk tijdens het bouwen van een WordPress website. Hier worden vaak, na het publiceren van een bericht of pagina, wijzigingen in gemaakt om de website te perfectioneren.

Iedere revisie neemt dus extra ruimte in uw database in beslag.
Het is mogelijk om revisies uit te schakelen. Hierbij loopt u wel het risico dat na het opslaan van een wijziging, deze wijziging niet meer ongedaan gemaakt kan worden.

Door de onderstaande code toe te voegen in uw wp-config.php zullen er vanaf het moment van de wijziging géén revisies meer bewaard worden.

define(‘WP_POST_REVISIONS’, false );

Indien uw WordPress website al enige tijd bestaat heeft u al de nodige revisies opgeslagen in uw database.
Deze revisies zijn te verwijderen met de volgende databasequery, deze is uit te voeren via bijvoorbeeld PHPmyadmin

DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = “revision”;

Een alternatief is de plugin: Bulk delete hier kunt u onder andere revisies mee verwijderen.

Let op! Met deze plugin kunt u ook berichten en pagina’s verwijderen. Controleer goed (en dubbel) wát u gaat verwijderen.

By | 2017-01-02T01:52:09+00:00 december 6th, 2016|Hosting|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment