WordPress plugin Clef stopt per 6 juni 2017

Op 6 maart kondigde Clef aan dat de tweestaps verificatie plugin binnen 3 maanden met hun dienstverlening gaan stoppen.

De aankondiging van Clef om met hun dienst te stoppen is voor een hoop WordPress gebruikers een verassing! Tot 6 juni 2017 kan je de applicatie nog zonder problemen gebruiken, maar na deze datum zal de dienst van Clef niet meer werken. Vanaf dat moment zullen de App’s ook niet meer bijgewerkt worden.

Kortom, het is belangrijk om te kiezen voor een goed alternatief!

Google Authenticator

Een goed alternatief voor Clef is Google Authenticator, hiermee kan je op een eenvoudige manier een tweestaps verificatie gebruiken. Net zoals bij clef heb je hiervoor een smartphone nodig en wordt er regelmatig een code gegenereerd. Deze code dient na het installeren en activeren van de Google Authenticator plugin bij het inloggen ingevuld te worden.

Wat nu?

Wij bevelen aan om oor 6 juni over te stappen op een alternatieve plugin voor tweestaps verificatie, zoals Google Authenticator. Het overstappen zelf is vrij eenvoudig en kan gedaan worden door vanuit het WordPress Dashboard door de Clef plugin uit te deactiveren en vervolgens te verwijderen. Nadat dit gedaan is kan je bijvoorbeeld Google Authenticator installeren. Hiermee zorg je er voor dat je door kan gaan met het veilig inloggen in je website en jezelf te beschermen tegen ongewenste inlogpogingen.

Stap-voor-stap video: Deactiveren en verwijderen van de Clef plugin!

Stap-voor-stap video: Installatie Google Authenticator plugin

Stap-voor-stap video: Configuratie Google Authenticator
Vereisten: Google Authenticator APP op je Smartphone / Tablet

By | 2017-03-23T00:39:09+00:00 maart 23rd, 2017|Hosting|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment