GRATIS Ansible informatieavond

Kom naar onze gratis Ansible informatieavond op 23 januari 2017 vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur. Deze sessie wordt gehouden op de locatie van H-IT op Meridiaan 61 in Gouda.

Per 2017 in onze cursusaanbod – Cursus Ansible configuration management

Dagelijks besteden we veel tijd aan het beheren, automatiseren en opbouwen van systemen. Wanneer het aantal toeneemt wordt het steeds lastiger om ze allemaal handmatig te kunnen beheren en onderhouden. Hiervoor is Ansible zeer geschikt.
Ansible is makkelijk te leren en uitstekend geschikt om met weinig inspanning grote aantallen systemen te beheren. Ansible is een configuratie beheertool zoals Puppet, Chef of CFEngine. Maar in tegenstelling tot deze tools is Ansible “agentless” en dus niet afhankelijk van een client op de server. Daarnaast is Ansible veel makkelijker om te leren, op te zetten en te gebruiken. Met Ansible is het eenvoudig om systemen te updaten, te configureren en te onderhouden. Of het nu een ad-hoc taak is of een complete orkestratie van meerdere hosts, voor Ansible is dit absoluut geen probleem!
Deze cursus is samengesteld voor Unix/Linux administrators of devops engineers die minimaal of helemaal geen ervaring hebben met Ansible. Er wordt inzicht gegeven in hoe je met Ansible een omgeving kan configureren en/of onderhouden.
ansible cursus bij H-IT

Voorkennis

Kennis van Linux administratie, bijvoorbeeld RHCSA of equivalente ervaring is een pre maar niet verplicht. Geen programmeer ervaring vereist. Geen Python kennis noodzakelijk.

Inhoud van deze cursus
Introductie wat is Ansible
Ansible basics
Installatie ansible
Ansible configuratie
Inventory
Opbouwen eigen omgeving m.b.v. Virtual Box en Vagrant
Installatie Virtual Box
Installatie Vagrant
Vagrant basis configuratie
Plays and playbooks
Variabelen
Host en Host groep variabelen
Modules
Templates
Tasks
Handlers
Files
Includes
Conditional execution
Roles
Roles structuur en functie
Het gebruik van roles in playbooks
Debuggen, testen en valideren
Tips en extra informatie
De hand-outs en het trainingsmateriaal voor deze cursus wordt verstrekt tijdens de cursus. Dit wordt niet apart in rekening gebracht. Omdat tijdens de cursus een eigen omgeving wordt opgebouwd met behulp van Vagrant is het een vereiste dat er een eigen laptop wordt meegenomen. Het OS mag Windows of Linux zijn.
Praktische informatie
Cursus wordt gehouden op 23 en 24 februari 2017 vanaf 9.30 uur tot 16.30 uur. Volgt u bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. Dit bestaat uit koffie, thee, water, frisdrank en een luxe lunch. Hiervoor worden geen aparte kosten in rekening gebracht.
Kosten
€ 1595,00 exclusief BTW
PS – Kom naar onze gratis Ansible informatieavond op 23 januari 2017 vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur en boek deze cursus met flinke korting.
Betaal geen € 1595 maar € 1250 ex. BTW
By | 2017-01-02T00:55:00+00:00 november 29th, 2016|Opleidingen|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment